lördag 5 juni 2010

Sista natten i en skön hotellsäng! Vi ligger halvt utslagna efter en lång (varm) dag i Paris. Härlig shopping och lagom med turistande. Vi stannade i montpellier och sov i en liten studiolägenhet med en...bäddsoffa. Trots att vi var utmatade efter den långa resan blev det inte mycket sömn. Jag vaknade av att det var kallt (glömt ACn på 20) och Cilla vaknade av att jag snarkade och attackspoonade henne hela tiden. Ehrhehe.

Som sagt kom vi fram sent, tåget från barcelona som vi spenderat största delen av dagen att vänta på (5 timmar på Barcelona sants) blev nästan en timme försenat. Det blev ingen middag för oss utan en smått förvirrad promenad i pellan till vårt lilla hotell. Morgonen efter skyndade vi oss till stationen för att komma på ett tåg till Paris och fick höra av kvinnan i kassan att det enda tåget vi kunde ta gick först på kvällen och skulle komma fram vid midnatt. Eftersom vi bor två nätter på ett dyrt ibis tänkte vi SÅ FAN HELLER och övervägde att ta småtåg hela vägen. Vi gick in igen för att höra oss för lite till, och fick istället hjälp av en snäll karl som satte oss i 1a klass på tgv med byte i Lyon. En timme senare satt vi på tåget och allt var bra. Fast vårt tåg blev åtta minuter försenat. Och i Lyon skulle vi byta tåg på elva minuter. Ni kan ju räkna ut med näsan att det inte skulle gå smidigt, och ja jävlar vad vi sprang genom stationen! I farten såg vi att vi skulle till spår A och rusade som tokar. När vi kom till tåget stängdes dörrarna framför näsan på oss, och vi ville gråts en skvätt. Sedan tittade vi till vänster och såg att dörrarna var öppna på en vagn långt åt vänster där det stod fullt med personal. Vi kutar då dit istället och skriker oui på frågan om vi ska till Paris samtidigt som vi hoppar på tåget. Vi kom fram mycket nöjda och glada till stekheta Paris kl två.

Vi har även bokat resan till Prag. Detta gick inte helt smärtfritt eftersom hela Frankrike tydligen ska åka tåg via Strasbourg imorgon. Helt utan tanke på att vi också vill åka lite tåg. Himla taskigt. I vilket fall som helst så fick killen i kassan leta och leta, och till slut hittade han ett nattåg till Berlin för 20 €/person. Helt okej. 12 timmar nattåg och ett snabbt byte i Berlin, sen blir det 5 timmar tåg till Prag. Vi firade att vi överlevt denna ovisshet genom att äta trerätters o dela en flask vin. Antal gånger vi spräckt vår matbudget denna resa: 18376282919383746.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar