fredag 11 juni 2010

Prag och Berlin

Hej fina människor!

Vi har smitit in på ett starbucks för att nalla lite internet (hostelet renoverar tydligen och verkar inte ha ett fungerande atm). Vi tänkte börja med att säga grattis till er få som fick vykort från Paris, för tydligen är alla vykorten från London på vift. Vi har alltså inte glömt er, det är bara Englands posthantering som inte tycker om oss.

I Prag bodde vi på ett helt fantastiskt hostel som var nytt och väldigt bekvämt. Förutom att sensorn till ljuset i badrummen var placerade så att man var tvungen att hoppa ur duschen och vifta som en galning för att få igång lampan igen. Båda badrummen helt utan fönster. Inte helt genomtänkt, om man säger så.

Vi hade roliga roomies från n. Zeeland och australien som vi hängde med, bland annat gick vi till en bar med labyrintkällare. Annars shoppade vi en del (SKOR!!!!11!11), svettades i en park och svalkade av oss med öl/vin en eftermiddag i en av Prags största beer gardens med utsikt över hela centrum. Det åskade och pissregnade två av tre kvällar, och därför blev det en dag med pastamiddag i hostelköket. Vi är lite ledsna över att vi inte hittade tillbaka till vår favoritrestaurang och kom fram till att vi helt enkelt får åka tillbaka till Prag en annan gång och gå på jakt när vi inte blir helt klibbiga av åskväder. Vi sörjde detta genom att äta trerätters på en italiensk restaurang. Hehe.

Vi kom fram till vårt hostel i Berlin igår vid fyra-tiden. Igår tittade vi lite i affärer i området där
vi bor, sen käkade vi god middag och hängde på gården på hostelet, tills den helt fräckt stängde. Då gick vi till den indiska restaurangen på hörnan och drack paraplydrinkar utan paraply. Jag (Camilla) har åkt på en massiv förkylning, och får hostmedicin av Cilla. Jag avverkar obscena mängder näsdukar och har fått köpa nässpray och halstabletter. Men denna lilla setback får inte stoppa oss! Idag har vi varit på Berlin zoo, kollat på muren, gått i affärer och well, fikat. Vi ska snart bege oss och kolla lite mer på stan, fast vi är inte helt säkra på vad. Det känns lite sådär att ha en dag att kolla in Berlin, men vi gör vårt bästa. Ikväll ska vi fira att vi överlevt en månad på resande fot utan att slå ihjäl varandra (hehe). Imorgon kl 11.26 går vårt direkttåg till Köpenhamn. Vi både vill åka hem samtidigt som vi absolut inte vill det. Vi har haft det alldeles awesome i alla fall, och om vi inte har internet igen så säger vi aufwiederschnitzel för denna gång och


Heeej Malmö!!!!!!


Puss!


Ps. Vi lovar att lägga upp bilder när vi kommer hem. Ds.

1 kommentar:

  1. Tack för kortet!

    Londons posthatering är verkligen dålig. När jag var där två veckor före jul och postade till sverige där jag skrev, god jul i försökott, kom fram i slutet av januari.

    SvaraRadera