fredag 28 maj 2010

Hejdå Barcelona!

Hallihallå i stugan!

Efter intensiva dagar i Barcelona ska vi snart packa våra väskor för att bege oss vidare till vår lilla "semester". Det ska bli väldigt kul att se hur vi lyckas ta oss dit, men det ska nog gå bra. Vi har passat på att njuta av denna sköna stad och därför skippat tunnelbanan och gått för det mesta. Igår sa cillas stegräknare på mobilen 30 000 steg. Idag tänkte vi ta det lugnare, och nu säger den 25 000 steg. Vi råkade nämligen gå lite vilse. Idag också. Gjorde en Camilla-Elin och snubblade på en turistattraktion när vi letade efter en speciell restaurang som vi trodde att vi kom ihåg var den låg. Det gjorde vi inte. Den låg inte alls där vi ville. Vår teori är att den helt enkelt slog igen igår. Så måste det ju faktiskt vara. Däremot fick vi sett sagrada familia (st?) i skymningen. Och sen spräckte vi vår budget på en helt fantastisk italiensk restaurang. Så värt det. Budgetvina ska vi göra på vår balkong imorgon!

Annars då? Vi har shoppat, doppat fötterna i havet, irrat bort oss på ungefär alla ställen som
går att irra bort sig på. Vi har även hyrt cyklar och cyklat längst med stranden och hamnen. Ätit våfflor och italienskt till middag. Sådana saker. Cykelturen var väldigt rolig, så tacksamt att se en del av staden på det sättet.

Imorgon beger vi oss till ett hotell med en dator med modem (6€/h), så räkna inte med alldeles för mycket från oss. Vi passar även på att be om ursäkt för bristen på bilder, men eh, jag vet inte riktigt hur man lägger upp bilder från telefonen och vi har inte kunnat överföra bilder från våra kameror. Det kommer i efterhand, och för er som har oss på Facebook kan titta där så länge.

Förresten så gjorde Cilla bort sig inne på sephora och sa en del lite småknasiga grejer inför kassörskan som pratade spanska och engelska först. Men när hon sedan hjälpte en annan kund före Cilla, och Cilla då klagar till mig att hon i kassan bara hoppade över henne, svarar KASSÖRSKAN på detta och ber om ursäkt (på svenska) för att hon inte sett att Cilla hade varor. Jag tackade Gud att jag inte sa någonting om att det måste vara obligatoriskt att sminka fult för att jobba där. Haha, det var faktiskt jätteroligt. Man vet ju om att man inte kan säga vad som helst men det slinker liksom ur en ibland ändå.

Nu ska vi packa, puss på er!


Ps. Och grattis till våra mammor på mors dag i förskott, massa pussar och kramar och kärlek till er!

1 kommentar:

  1. Haha ni borde väl lärt er vid det här laget att inte lita på kassörer eller liknande i barcelona! Kommer ni inte ihåg tjejen inne på hm som jobbade i provrummet?! :P Ha det så mysigt tjejer!! Bada och sola mycket! <3

    SvaraRadera